h

SP presenteert klachten over Woonzicht.nl

4 oktober 2006

SP presenteert klachten over Woonzicht.nl

SP-raadslid Louk Rademaker zal morgenvanavond om 20 uur in de raadszaal het klachtenrapport “zoeken, wachten, klagen!” aan wethouder Witteman aanbieden. In het rapport doet de SP aan de hand van 80 klachten voorstellen om de wachtlijst Woonzicht.nl te verbeteren. Rademaker: “Onze voorstellen maken het voor ouderen én jonge starters beter.”

Starters
Sinds de invoering van Woonzicht.nl zijn de wachtlijsten voor betaalbare huurwoningen explosief gestegen: van 4 à5 jaar tot circa 8 jaar. Uit het rapport van de Socialistische Partij blijkt dat hierdoor vooral jonge starters in de problemen komen. Raadslid Louk Rademaker: “Daarom stellen we voor om een deel van de vrijgekomen woningen speciaal te reserveren voor jonge starters. Ook willen we het begrip woonwaarde afschaffen. Door die woonwaarde kregen mensen in een goede huurwoning extra voordeel, zodat starters en huurders in achterstandswijken geen kans maken.”

Internet
Ook veel ouderen klaagden over het nieuwe systeem, omdat alles via internet verloopt. “Daarom moet het krantje met alle vrijgekomen huizen weer terugkomen. Ook doen we in ons rapport veel voorstellen om de website overzichtelijker te maken. Veel ouderen zonder internet zitten nu in de problemen,” aldus de SP.

Aanspreekpunt
Het laatste voorstel van de SP is om een aanspreekpunt voor Woonzicht.nl te maken. Nu is er geen manier om in contact te komen met de organisatie. Problemen, vragen of klachten moeten via internet, telefoon of post direct naar Woonzicht.nl opgestuurd kunnen worden, vindt de SP.

Vervolg..
Ons DoelErik Olijerhoek (Manager Wonen van Ons Doel) is enthousiast over het rapport van de SP: “Het is goed dat de SP deze klachtenlijn heeft gehouden. We herkennen de problemen die in het rapport staan. In het overleg met de andere corporaties over Woonzicht.nl zullen we de voorstellen goed bekijken.”

De SP verwacht van verantwoordelijk wethouder Marc Witteman dat hij in dat overleg met de corporaties deze voorstellen meeneemt. Rademaker (SP): “Onze voorstellen zijn een direct antwoord op de problemen die rond Woonzicht.nl spelen. Het is nu aan onze wethouder om die op het bordje van de corporaties te leggen.”

Download het rapport! (PDF, 117 kB)
Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
Dossier Woonzicht

U bent hier