h

SP wenst evaluatie emancipatiebeleid

12 oktober 2006

SP wenst evaluatie emancipatiebeleid

De Leidse SP-raadsfractie wil het emancipatiebeleid van de gemeente gaan evalueren. De Emancipatienota loopt dit jaar af en de SP ziet hierin een kans om tot een betere emancipatie te komen en beleid op maat te maken. SP-raadslid Roos van Gelderen stelde dit aan de orde in een debat georganiseerd door het COC in de Roze Beurs.
De debaters v.l.nr. Daan Sloos (Leefbaar Leiden), Roos van Gelderen (SP), Peter Bootsma (D66), Rianne Becht (GroenLinks)

“Als we de Emancipatienota gaan evalueren kunnen we leren van fouten in het verleden en geeft het de gemeente een prachtige kans om de gelijkwaardigheid van mensen te bevorderen, “ aldus Roos van Gelderen. “Het gaat bij emancipatie, niet alleen over allochtonen, maar ook over homo’s en lesbiennes of bijvoorbeeld nederlandse vrouwen in besturen. Kortom over mensen in alle lagen van de bevolking en er is nog een hele slag te maken.”


De stellingen werden ingeleid door Ruud Rakers

Over de rol van de gemeente stelde Van Gelderen:” De gemeente moet een voortrekkersrol nemen en meer bindende afspraken maken met maatschappelijke organisaties als bijvoorbeeld de GGD als het gaat om emancipatie. Ook moeten we kijken naar dergelijke programma’s op scholen. Nu worden programma’s vooral aangeboden op middelbare scholen, maar eigenlijk zou op alle basisscholen al aandacht besteed moeten worden aan mensen die ‘anders’ zijn, of dat nu hun religie, geaardheid, huidskleur of kledingstijl is. Daar moet al geleerd worden dat het niet erg is om anders te zijn. Hierin moeten we trouwens ook de leraren en ouders betrekken. Laten we maar eens beginnen om emancipatie in de gemeenteraad aan de orde te stellen en bespreekbaar te maken!”

Meer informatie: Roos van Gelderen, roos@tomaatnet.nl of tel: 071- 5126613
Of Eva de Bakker, eva.debakker@gmail.com of tel: 071-5220050

U bent hier