h

Historische verkiezingsoverwinning SP!!

23 november 2006

Historische verkiezingsoverwinning SP!!

De landelijke SP heeft een historische winst geboekt en is nu de 3e partij van Nederland! Eerder was de SP dat al qua leden, maar nu dus ook qua zetels. De Nederlandse kiezers hebben duidelijk afgerekend met het rechtse beleid van de afgelopen vier jaar. VVD en CDA leverden samen 9 zetels in. De PvdA heeft zich ook niet genoeg van zijn linkse kant laten zien en leverde 10 zetels in. In Leiden groeide de SP ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen met een procentje. Als de uitslag van de verkiezingen in Leiden de verdeling in de gemeenteraad zou bepalen, zou er vrijwel niets veranderen.
Melkweg
de uitslag wordt bekend in de Melkweg te Amsterdam, waar de SP haar overwinningsfeest viert

spanning
iedereen in de SPeer is aan de TV gekluisterd... Eva en Erik
de twee aanwezige leden van het campagneteam, Eva de Bakker en Erik Maassen, krijgen een bloemetje. Het derde lid van het campagneteam, Martine Mergler, is aan het feesten in de Melkweg Sapje!!
hoera, 26 zetels!! zure verdonk
Verdonk kijkt zuuuur

U bent hier