h

College wil nieuwe, eventueel grotere ijshal

19 januari 2007

College wil nieuwe, eventueel grotere ijshal

Raymond KeurDe SP diende vorig jaar samen met de ChristenUnie een motie in om een “werkgroep schaatsen” op te richten en deze de opdracht te geven het toekomstige schaatsen in Leiden op kunstijs te onderzoeken. De indieners van de motie wisten dat de ijshal voor Leiden een sterk regionale functie heeft. “Schaatsen is een grote sport in Leiden,”aldus SP-raadslid Eva de Bakker, “dat is een belangrijke reden geweest om te kijken op welke manier de Leidse Ijshal in de toekomst zijn belangrijke rol kan blijven vervullen.” Inmiddels heeft wethouder Raymond Keur een rapport ontvangen van deze werkgroep genaamd “Op welk ijs schaatst Leiden in 2010?” Jan Karstens is de voorzitter van deze werkgroep. Een conclusie is dat de huidige ijshal zijn langste tijd heeft gehad. Wethouder Keur (SP) heeft bekend gemaakt dat de gemeente in wil zetten op een nieuwe, eventueel grotere ijshal.

De werkgroep schaatsen overhandigt het rapport aan wethouder Keur.
De werkgroep schaatsen overhandigt het rapport aan wethouder Keur

De werkgroep, bestaande uit ervaringsdeskundigen, hebben verschillende ijsbanen in Nederland bekeken (bijvoorbeeld Haarlem en Hoorn) en vergeleken met de Leidse situatie. Ook is in kaart gebracht hoeveel mensen gebruik maken van de huidige ijshal aan de Vondellaan. Er zijn 3 varianten voor een ijsbaan uit het onderzoek gekomen:

  • renovatie van de huidige sterk verouderde hal.
  • een nieuwe baan met een lengte van 250 of 330 meter.
  • een nieuwe baan van 400 meter, de professionele afmeting.

Het college heeft besloten verder onderzoek te doen naar de tweede en derde variant. Ook wordt verder bekeken hoe de beter regionaal overleg gevoerd kan worden.

Raymond Keur in gesprek met Jan Karstens.
Raymond Keur in gesprek met Jan Karstens.

“Ik ben erg tevreden met het resultaat,”zegt raadslid De Bakker. “Het is nu wachten op de resultaten naar het nadere onderzoek naar een nieuwe hal, maar de grootste en belangrijkste stap lijkt gezet. Volwaardig kunstijs in Leiden is een vereiste!”

Meer informatie? eva.debakker@gmail.com

U bent hier