h

De RGL, past die hier wel?

24 januari 2007

De RGL, past die hier wel?

(Koop)zondag 28 januari organiseren de bekende Leidse ondernemer Peter Labruyère en de Fietsersbond een generale repetitie van de RGL door de Breestraat. Geen computeranimatie of praatjes met plaatjes, maar een rijdende model-RGL, exact op ware grootte. Labruyère regelt de RGL, de Fietsersbond roept fietsers op om om half twee op de Garenmarkt te verzamelen.
impressie RGL Bree
een impressie van de RGL op de Bree, van de website van het RGL-projectbureau. Fietsers en voetgangers houden zo weinig ruimte over dat hun stroken niet eens fysiek van elkaar gescheiden kunnen worden. Het fietspad langs de stadhuis-zijde lijkt in deze impressie verdwenen, en je vraagt je af of er nog ruimte is tussen het perron en de trap van het stadhuis

De model-RGL bestaat uit vrachtwagens, en is exact 75 meter lang en 2,65 meter breed, precies als de RGL. Vanaf 13.30 is hij stilstaand te bewonderen op de Garenmarkt. Om 14.00 begint de grote Breestraat-test. De helft van de fietsers rijdt eerst door de Breestraat naar de Papengracht. Van daaraf rijden ze weer terug door de Breestraat richting Garenmarkt. De RGL gaat samen met de andere fietsers met een veilige snelheid, dus langzaam, van de Garenmarkt naar de toekomstige halteplaats bij het stadhuis. Daar blijft hij enige tijd staan. De gewone Connexxion bussen spelen daar de rol van sneltram uit te tegengestelde richting. De actie wordt muzikaal begeleid door de Brabantse Fietsharmonie.

Meer informatie: raadslid Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com
Gezamenlijke website van STOOM, Fietsersbond en ROVER, www.geentreindoordestad.nl
Website van de organisatie van Peter Labruyère, www.deondergrondseinvredestijd.nl/

U bent hier