h

De RGL strandt HIER!

7 januari 2007

De RGL strandt HIER!

Als het aan de PvdA ligt krijgt Leiden een strand bij het Transferium A44. Dat is volgens het comité Geen Trein door de Stad de enige conclusie die je kan trekken als je de referendumslogan "een tram naar het strand / RGL Ja" van de Leidse PvdA probeert te begrijpen. Om te testen hoe een dagje Strandferium eruit zou kunnen zien trok het comité Geen Trein door de Stad zondagmiddag 7 januari naar de parkeerplaats aan de A44 voor een middagje strand inclusief zand, parasol
en strandstoel. Ondernemer Labruyere en SP-raadslid Julian van der Kraats behoorde ook tot het strandtafreel.
De RGL strandt hier!

In een miezerregen stonden de badgasten met de tekst "DE RGL STRANDT HIER" te poseren voor de aanwezige pers.

De Leidse PvdA moet de discussie bij het referendum over de RGL zuiver houden, aldus het comité Geen Trein door de Stad. Het referendum op 7 maart gaat over de RGL door Leiden en het eindpunt is het transferium bij de A44. De mogelijke aanleg van een sneltram naar Katwijk en Noordwijk is geen onderwerp van het Leidse referendum en staat los van de aanleg van de RGL doorde Leidse binnenstad. Als men "JA" stemt bij het referendum, kan het heel goed dat de RGL niet doorgetrokken wordt naar het strand. Als men "NEE" stemt is het nog steeds mogelijk dat de RGL West wordt aangelegd, van het station naar het strand. Voor dat gedeelte van de lijn wordt apart financiering gezocht. Volgens het projectbureau van de provincie is het mogelijk dat de RGL West (naar het strand) wordt aangelegd, zonder de RGL Oost (door de binnenstad en naar Gouda).

Het comité Geen Trein door de Stad is een samenwerking van STOOM, Fietsersbond en ROVER. Deze organisaties zijn tegenstanders van de RGL door de Leidse binnenstad.

op het PvdA-strand

comité Geen Trein door de Stad
Meer informatie: raadslid Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com

U bent hier