h

RGL-campagne begonnen

5 januari 2007

RGL-campagne begonnen

fietsen!Op zondagochtend 7 januari organiseert de Fietsersbond de eerste actie rond het referendum over de RijnGouwelijn. De Fietsersbond is op zoek naar fietsers die zondagochtend 7 januari een fietsfile willen vormen in de Breestraat en het Kort Rapenburg. Fietsende ouders met kinderen, fietsers op leeftijd en bakfietsen zijn extra welkom. Doel van de actie is om de verwachte knelpunten voor fietsers in beeld te brengen, als er sneltram door de binnenstad gaat rijden.

“Er fietsen dagelijks 15.000 fietsers door de Breestraat. Nu kunnen die nog de volle breedte van het asfalt gebruiken. Straks moeten ze zich gaan wurmen op smalle fietsstroken van anderhalve meter, vlak langs de rails. Dat betekent dat als er straks een bakfiets voor je rijdt, niet kunt inhalen of je moet de voetgangersstrook nemen”, licht Elsbeth Klink van de Fietsersbond toe, “Op het Kort Rapenburg is het ruimtegebrek straks nog nijpender: daar moeten alle fietsers over één tweerichtingen-strook van 3 meter. Vooral in de spits zullen er daardoor fietsfiles en opstoppingen ontstaan. Zondagochtend gaan we de toekomstige situatie proberen in beeld te brengen. Zodat het voor iedereen duidelijk zal zijn: er is daar gewoon geen ruimte voor een tramtrein tussen de fietsers”.

Fietsers die mee willen doen kunnen zich aanmelden via leiden@fietsersbond.nl. De Leidse fotograaf Kees Swart maakt een reportage over de fietsfile. De fietsers verzamelen op zondag 7 januari om 10.30 uur op de Garenmarkt.

Meer informatie: raadslid Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com

U bent hier