h

Sloop rond Kooiplein wel besloten maar toch onzeker

17 januari 2007

Sloop rond Kooiplein wel besloten maar toch onzeker

De gemeenteraad heeft gisteravond het sloopbesluit genomen voor 116 woningen rondom het Kooiplein. Vanaf nu mogen de bewoners met urgentie en verhuisvergoeding weg verhuizen. Omdat aangetoond is dat de woningen niet gesloopt hoeven te worden voor de ondertunneling van de Willem de Zwijgerlaan, stemde de SP tegen. Raadslid Louk Rademaker: “We hebben afgesproken dat er alleen gesloopt zou worden als dat echt noodzakelijk was voor de inpassing van de tunnel. Die afspraak blijkt nu waardeloos.” Maar door financiële tekorten is nog niet zeker dat de plannen in deze vorm doorgaan.

impressie kooiplein
zo zou het Kooiplein eruit moeten komen te zien

De SP, VVD, Leefbaar Leiden en SLO stemden tegen het sloopbesluit voor de woningen aan de Coenhof, Bothstraat, Willem de Zwijgerlaan en de Bernhardstraat. Ondanks dat er een sloopbesluit is genomen, is sloop nog niet zeker. Op het nieuwbouwplan zit er nog een tekort van minstens 6 miljoen euro.

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389

U bent hier