h

SP feliciteert kleine ondernemers Kopermolen

18 januari 2007

SP feliciteert kleine ondernemers Kopermolen

De kleine ondernemers in de Kopermolen te Leiden zijn opgelucht dat de referendumaanvraag om het aantal koopzondagen vrij geven, nu van de baan is. Een meerderheid van de ondernemers uit de Merenwijk is samen met de SP de strijd begonnen tegen het initiatief van drie grote supermarkten om voortaan op iedere zondag de winkels open te houden. Want voor de kleine ondernemers zou uitbreiding zeer negatieve gevolgen hebben. Zo vertelde een winkelier de SP: “Ik moet of mijn vrije zondag of mijn gezin opofferen. Daarnaast loop ik omzet mis als ik op zondag dichtblijf.”
gefeliciteerd!
winkeliers uit de Kopermolen eten een stukje taart met fractievoorzitter Antoine Theeuwen

Het verzet tegen de verdere uitbreiding van de winkeltijden werd vervolgens gesteund door tal van kleine ondernemers in alle (buiten)wijken van Leiden, wat resulteerde in een petitie die werd aangeboden aan wethouder Van As.

Die petitie kon het referendum niet tegenhouden, maar doordat er veel te weinig mensen de referendumaanvraag hebben gesteund (er waren uiteindelijk 1123 van de benodigde 4000 handtekeningen), blijft de bestaande situatie gehandhaafd. Dit komt neer op twaalf koopzondagen per jaar plus feestdagen. “Dat zijn er voor de SP voldoende, dus we zijn erg blij met het resultaat. Goed nieuws voor de kleine ondernemers! Het is een felicitatie waard, dus eten we een stukje taart,” aldus fractievoorzitter Antoine Theeuwen.

Meer informatie: fractievoorzitter Antoine Theeuwen, antoine.theeuwen@gmail.com

U bent hier