h

Beklimming van de Haarlemmerstraat; de SP is er bij!

15 februari 2007

Beklimming van de Haarlemmerstraat; de SP is er bij!

logo makkersAfgelopen zaterdag heeft Makkers Unlimited actie gevoerd voor een betere toegankelijkheid van de Haarlemmerstraat voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking. Met pikhouwelen, veiligheidslijnen en met sjaals en hoeden op werd de Haarlemmerstraat beklommen. Het werd een zware klim richting de Hartebrugkerk waar uiteindelijk de vlag werd geplant om de top van de klim te markeren.
=D
de top bereikt, bij de Hartebrugkerk

Makkers Unlimited is onderdeel van de Chronisch Zieken en Gehandicapten raad. Met ludieke acties proberen de Makkers op een positieve manier aandacht te vragen voor dagelijkse problemen die je tegen komt als je een lichamelijke of visuele handicap hebt.

op expeditie

De Haarlemmerstraat heeft aan beide kanten een blindegeleidestrook. Het probleem is dat deze lijnen erg dicht langs de winkels zijn aangebracht. Hierdoor staam er allerlei dingen op de blindegeleidelijnen, zoals borden van winkels, terrasuitstallingen en fietsen van winkelend publiek. Verlegging van deze blindegeleidelijnen kan echter ook een probleem geven. De Haarlemmerstraat loopt namelijk schuin af naar het midden, waardoor het moeilijker is om daar te lopen of te rijden.

terras

SP raadslid Han Dirks: ‘Alle obstakels maken het voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking moeilijk om net als iedereen te kunnen winkelen in de Haarlemmerstraat. Deze problemen bestaan al veel te lang. Dat moet snel veranderen!’

Han =)
raadslid Han Dirks rust even uit van de zware beklimming

Burgemeester Lenferink heeft in de vergadering van de commissie Bestuur en Leefbaarheid toegezegd de situatie (nog eens) te onderzoeken. De SP kijkt uit naar de uitkomst maar wil vooral snel resultaat. De winkelstraat moet makkelijk toegankelijk zijn voor alle mensen in Leiden!

Meer informatie: raadslid Han Dirks, han_dirks@hotmail.com
Website van Makkers Unlimited

U bent hier