h

Bewoners Hooigracht in actie tegen RGL

12 februari 2007

Bewoners Hooigracht in actie tegen RGL

"duidelijke
Vandaag is er een spandoek boven de Hooigracht verschenen. Omwonenden zien het niet zitten dat de bussen die nu nog over de Breestraat rijden, straks bij hen voor de deur in de file staan. Er is nog geen vergunning aangevraagd voor het doek, en het is nog onduidelijk of het mag blijven hangen.

Als de RGL wordt aangelegd, mogen er geen bussen meer door de Breestraat. Er worden vooralsnog twee buslijnen geschrapt, en bijna alle andere bussen gaan dan via de achterkant van het station, de Rijnsburgerweg, de Langegracht en de Hooigracht richting het oosten van Leiden. De 'halte Breestraat' komt dan bij de St Jorissteeg te liggen, net voorbij de kruising van de Hooigracht en de Hogewoerd.

Onlangs heeft Connexxion haar lijstje met wensen gepresenteerd voor het geval de RGL wordt aangelegd. Er is nog veel onduidelijk over het busnet met RGL. Bijvoorbeeld of er nog extra bussen geschrapt gaan worden of niet. Voorlopig wordt er vanuit gegaan van niet, maar als al die bussen niet meer over de populaire reisbestemming Breestraat rijden, maar over de door files geplaagde Langegracht en Hooigracht, zullen ze zeker minder reizigers trekken. Ook is nog onduidelijk waar het knooppunt van bus en RGL in het oosten van Leiden komt te liggen. Volgens Connexxion wordt dat station Lammenschans. Gezien de ligging van de RGL-halte ten oosten van het het spoor, op het plein achter het nieuw te bouwen ROC-gebouw, betekent dat wel een wandelingetje voor overstappers.

download hier de visie van Connexxion op het busnet met RGL
meer informatie: raadslid Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com

U bent hier