h

Leiden protesteert tegen slecht functioneren spoorlijn naar Utrecht

13 februari 2007

Leiden protesteert tegen slecht functioneren spoorlijn naar Utrecht

Nadat opnieuw drie ernstige storingen zijn opgetreden op de spoorlijn Leiden – Utrecht, hebben de gemeenten Utrecht, Alphen a/d Rijn, Bodegraven en Leiden een protestbrief gestuurd aan de directies van NS en Pro Rail. De gemeenten beklagen zich over de slechte verbinding en pleiten voor een spoorverdubbeling over het traject.

De slechte spoorverbinding Utrecht-Leiden wordt door deze gemeenten als onaanvaardbaar voor hun inwoners ervaren. Voor heel veel reizigers is de lijn is een belangrijke verbinding in de Randstad. Deze moet betrouwbaar zijn. Het is duidelijk dat de kwetsbaarheid van de lijn Utrecht – Leiden mede wordt veroorzaakt door het enkelspoor tussen Woerden en Alphen en vanaf Leiden Lammenschans.

De wethouders, respectievelijk T.H.D. de Weger van Utrecht, H.W.M. van Wersch van Alphen aan den Rijn, G.W. van Veelen van Bodegraven en J.P.R.M. Steegh van Leiden pleiten bij het ministerie van Verkeer & Waterstaat om snel werk te maken van de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Leiden en om dit op te nemen in het Meerjarig Investeringsprogramma Transport.

U bent hier