h

SP wil sterkere rol provincie in armoedebestrijding

18 februari 2007

SP wil sterkere rol provincie in armoedebestrijding

Tijdens het debat van "de Arme kant van Zuid-Holland" in de Kloosterkerk in Den Haag stelde SP statenkandidaat Eva de Bakker dat de provincie de komende jaren een sterkere rol moet spelen in de bestrijding van armoede.

De Bakker: "Eigenlijk is er geen armoedebeleid. Wanneer je samenlevingsnota's bekijkt komt het woord armoede eigenlijk niet voor, de provincie steunt enkel twee organisaties en dat is alles. Ook in informatie naar de inwoners van Zuid-Holland die in reclamefolders wordt gedrukt, bijvoorbeeld over de begroting of "mooi-weer"berichten van de provincie wordt niet gerept over armoede. En dat terwijl het enorm aanwezig is onder de inwoners."

De SP stelde dat de provincie in sommige gevallen zelfs bindende afspraken met de gemeenten zou moeten maken. "De provincie bepaalt bijvoorbeeld de hoeveelheid sociale woningbouw, ook in het lagere prijssegment, die gemeenten moeten bouwen. Voor de SP is dit ten minste 30%. Wanneer gemeenten niet aan deze afspraken voldoen, moet de provincie optreden, zodat er voldoende gebouwd wordt in de sociale huursector," zegt De Bakker.

Andere voorstellen van de SP die helpen om armoede te bestrijden zijn onder andere gratis openbaar vervoer voor ouderen en jongeren, ruimere kwijtscheldingsregelingen voor de waterschapsbelasting.

Voor meer informatie: Kandidaat Statenlid Eva de Bakker, 0641324075

U bent hier