h

Alle Leidse huurhuizen van de woningbouwcorporaties krijgen dubbelglas

5 april 2007

Alle Leidse huurhuizen van de woningbouwcorporaties krijgen dubbelglas

De Leidse gemeenteraad heeft vorige week een SP-voorstel aangenomen om alle Leidse huurhuizen te komende jaren fatsoenlijk te isoleren. Wethouder Witteman verzekerde dat alle woningbouwverenigingen al begonnen waren met de isolatie van alle huizen. SP-raadslid Louk Rademaker juicht het toe: “Iedereen – politiek en corporaties – zijn voor dubbelglas, daar heb ik wel een glaasje op geproost.”

Louk Rademaker (SP) diende een motie op die het college opriep om samen met de woningbouwcorporaties afspraken te maken over fatsoenlijke isolatie. Dit in navolging van gemeente Amsterdam, waar de komende jaren een kwart miljoen huizen beter geïsoleerd zullen worden.

Wethouder Marc Witteman kon de raad geruststellen: Alle corporaties hebben al plannen om hun gehele bezit te isoleren. Ons Doel heeft zelfs al 60% van haar huizen in de energiecategorie A – de beste isolatie mogelijk. De motie van de SP werd aangenomen, als steun voor de verdere isolatieplannen.

De betere isolatie wordt in principe betaald door de woningbouwcorporaties. Voor de huurders zou dit een lagere energierekening opleveren.

SP: “Alle Leidse huurwoningen dubbel glas” (Nieuws 14 maart 2007)
Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl

U bent hier