h

SP-tweede kamerlid Emile Roemer ondersteunt actie FNV en CNV in Leiden

23 april 2007

SP-tweede kamerlid Emile Roemer ondersteunt actie FNV en CNV in Leiden

FNV en CNV strijden in het hele land voor een betere CAO voor de buschauffeurs. Bijna overal in het land zijn er publieksvriendelijke acties en wordt het werk neergelegd. Het bod van de werkgevers dat er nu ligt betekent een achteruitgang van de koopkracht van chauffeurs. Bovendien gaan werkgevers op een slechte manier om met arbeidsongeschikt personeel.

Stakende buschaffeurs worden toegesproken door Emile Roemer.

In Leiden kwam SP-tweede kamerlid Emile Roemer de actievoerders toespreken. Volgens de SP zorgt marktwerking in het openbaar vervoer voor concurrentie op de arbeidsvoorwaarden van het personeel. En dat terwijl directies zichzelf wel op flinke bonussen trakteren. Emile Roemer: “reizigers en personeel moeten samen strijden tegen de afbraak van het openbaar vervoer!”

Ook de Europese vakbond is bezig met een actie tegen marktwerking. Op www.tekennu.nl kan iedereen die actie ondersteunen. Marktwerking holt publieke diensten uit, in plaats van dat het tot de beloofde verbetering zou leiden. In het openbaar vervoer gaat dat ten koste van de reiziger en van het personeel.

SP'er Emile Roemer heeft in de tweede kamer een motie gepresenteerd, die de marktwerking in de publieke sector in Nederland moet tegengaan. Of die motie het haalt, hangt alleen nog af van de PvdA.

Foto-verslag van de acties
Meer informatie: Emile Roemer, e.roemer@tweedekamer.nl of Julian van der Kraats (SP-Leiden), 06-15042822, julian.van.der.kraats@gmail.com
CNV
FNV
http://www.tekennu.nl/

U bent hier