h

Anatomiegebouwen worden honderden studentenkamers

23 mei 2007

Anatomiegebouwen worden honderden studentenkamers

In de gebouwen van Anatomie en Pathologie, langs de Wassenaarseweg, zullen honderden studentenkamers gebouwd worden. Dat staat in een Masterplan dat de Universiteit heeft gemaakt. SP-raadslid Louk Rademaker: “In Leiden is nog een tekort van 1500 kamers. Minstens de helft daarvan moet hier komen.”
De plaats voor de nieuwe studentenkamers
De plaats voor de nieuwe studentenkamers.

De Universiteit is eigenaar van ‘Anatomie’ en ‘Pathologie’, maar heeft deze gebouwen niet meer nodig. Daarom worden er plannen gemaakt de gebouwen beschikbaar te maken voor studentenhuisvesting, woningen voor aio’s en buitenlandse studenten. Het Masterplan van de Universiteit is vanochtend aangeboden aan de gemeente. De SP heeft daarop direct dat Masterplan opgevraagd.

Eerder had de SLS aangekondigd op deze plek 1000 kamers te kunnen realiseren. SP-raadslid Louk Rademaker: “Duizend kamers erbij, en we komen dicht bij het oplossen van het kamertekort. Over een paar jaar moet de ‘Anatomie-Campus’ een begrip zijn.”

De SP wil naast de Anatomie-Campus veel studentenkamers maken in gemeentelijke panden. “De gemeente heeft honderden panden te veel, die worden verkocht. Als je alleen al een deel daarvan voor studenten bewoonbaar maakt, kan je binnen een paar jaar het tekort van 1500 kamers inlopen.”

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
'Op bezoek bij de SLS'(Weblog evaenlouk.sp.nl, 13 maart 2007)

U bent hier