h

Raad van State ‘schorst’ bedrijventerrein Oostvlietpolder

25 mei 2007

Raad van State ‘schorst’ bedrijventerrein Oostvlietpolder

ansichtkaart VVO
Er mag niet begonnen worden met de aanleg van een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder. Dit heeft de Raad van State vandaag besloten in een rechtzaak van de Vrienden van de Oostvlietpolder. Door deze ‘schorsing’ wordt opnieuw de aantasting van het groen uitgesteld. Eind dit jaar wordt een definitieve uitspraak verwacht, waarvan de toekomst van de polder afhangt.

Afgelopen december heeft de provincie Zuid-Holland de eventuele aanleg van een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder goedgekeurd. De Vrienden van de Oostvlietpolder hebben hiertegen officieel bezwaar gemaakt. Om te voorkomen dat ondertussen tóch gebouwd kan worden in de polder, hebben de Vrienden ook een ‘voorlopige voorziening’ aangevraagd. Die ‘voorziening’ is nu toegewezen. Totdat de Raad van State een definitief besluit neemt over de toekomst van de Oostvlietpolder, is het bedrijventerrein dus ‘geschorst’.

De Raad van State had twee belangrijke redenen om het bedrijventerrein te schorsen. Het bedrijventerrein zou niet op de plek liggen waar het volgens de Provincie zou moeten liggen. Daarnaast zette de Raad van State vraagtekens bij de bereikbaarheid van de bedrijven. De voorgestelde verbreding van de Lammebrug is waarschijnlijk niet haalbaar.

De SP is voorzichtig optimistisch over deze uitslag. Als de Raad van State definitief het bedrijventerrein verbiedt, zal de polder groen blijven. “De SP wil natuurlijk dat de Oostvlietpolder groen blijft. Deze uitspraak toont eens te meer aan dat het bebouwen van onze laatste groene polder een ondoordacht plan is.”

=(
een impressie van een volgebouwde Oostvlietpolder, door de Vereniging Vrienden van de Oostvlietpolder

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
De uitspraak van de Raad van State is hier te zien
De reactie van de Vrienden van de Oostvlietpolder staat hier

U bent hier