h

SP wil dat verantwoordelijkheid genomen wordt voor Woonzicht.nl

12 juni 2007

SP wil dat verantwoordelijkheid genomen wordt voor Woonzicht.nl

Op 1 juli aanstaande bestaat Woonzicht.nl precies één jaar. Reden voor SP-raadslid Louk Rademaker om te vragen naar de beloofde evaluatie. “Het systeem werkt niet goed, maar er is niemand die we ter verantwoording kunnen roepen.” De SP heeft daarom aangekondigd langs alle 12 gemeenten van Woonzicht te gaan om steun te zoeken voor het instellen van een aanspreekpunt voor Woonzicht.nl.
Woonzicht.nl onbereikbaar

Rademaker: “Momenteel kunnen mensen alleen bij de woningcorporaties terecht voor problemen met Woonzicht. Maar die kunnen niet alle problemen oplossen, en nieuwe woningzoekenden zijn vaak helemaal geen lid van een corporatie. Dat blijkt ook uit de grote hoeveelheid klachten die bij de SP binnenkomt. Er moet juist voor woningzoekenden een punt zijn waar zij terecht kunnen met hun klachten.”

Wethouder Witteman gaf aan dat in augustus een evaluatie wordt gedaan van Woonzicht. Rademaker (SP): “Die evaluatie moet alle problemen naar boven brengen. De enige manier waarop dat goed kan, is als de woningzoekenden hun ervaringen ook in kunnen brengen.”

Momenteel zijn 12 gemeenten ‘gezamenlijk’ verantwoordelijkheid voor Woonzicht. “Daarom zal ik langs alle 12 gemeenteraden gaan om dit probleem aan te stippen.”

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl

U bent hier