h

Nieuwe Woonkrant wordt 'persoonlijk'

5 juli 2007

Nieuwe Woonkrant wordt 'persoonlijk'

.-(In januari besloot de Leidse gemeenteraad dat het wekelijkse aanbod van betaalbare woningen óók op papier beschikbaar moet zijn. Daarop antwoordde Woonzicht.nl met een gratis 'persoonlijke Woonkrant' die via internet te bestellen is. Daarnaast zal het totale woningaanbod elke week in het Stadhuis liggen en wordt in de Stadskrant bekendheid gegeven aan de 'persoonlijke Woonkrant'. SP-raadslid Louk Rademaker: “Het oude systeem met een krantje is nog niet helemaal terug, maar de service is in elk geval beter.”

Woonzicht.nl is de website waar alle betaalbare huurhuizen in de Leidse regio worden aangeboden. Daardoor kwamen veel ouderen en woningzoekenden zonder internet niet aan bod. Een motie van de SP en VVD om een papieren 'Woonkrant' terug te halen, werd in januari overgenomen door de gemeenteraad. Rademaker (SP): “Het probleem is dat niemand zich verantwoordelijk voelt voor Woonzicht.nl. We kunnen dus ook niemand verplichten het krantje terug te laten komen.”

Een vast, standaard krantje, komt niet terug, zo verzekerde Woonzicht.nl. Maar iedereen kan via de website zijn eigen, 'persoonlijke' Woonkrant gratis bestellen. SP-raadslid Louk Rademaker: “Het blijft nog een drempel voor mensen zonder internet. Daarom komt de Woonkrant ook in het Stadhuis te liggen. Ook zal de gemeente aan mensen bekend maken hoe zij een 'persoonlijke Woonkrant' kunnen krijgen.”

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl

U bent hier