h

‘Herinschrijving in de zomer slechte zet van Woonzicht.nl’

29 augustus 2007

‘Herinschrijving in de zomer slechte zet van Woonzicht.nl’

In de zomermaanden hebben veel woningzoekenden een brief gekregen van Woonzicht.nl, waarin gevraagd wordt hun inschrijving te verlengen. Doen ze dat niet binnen 30 dagen, verliezen ze hun opgebouwde wachttijd. Louk Rademaker, Leids SP-raadslid, heeft het verantwoordelijke Holland Rijnland gevraagd om snel actie te ondernemen. “Deze ‘herinschrijving’ in de zomer is een slechte zet van Woonzicht.nl. Veel mensen kunnen ongewild hun opgebouwde rechten kwijtraken.”

Omdat in de zomer veel mensen op vakantie zijn, zien sommigen deze brief pas ná de termijn van 30 dagen. Buiten hun wil om verliezen zij dan hun kans op een nieuwe huurwoning.

Het Dagelijks Bestuur (DB) van Holland Rijnland is eindverantwoordelijke voor Woonzicht.nl. SP-raadslid Louk Rademaker heeft dit bestuur gevraagd om in actie te komen, zodat niemand ongewild zijn rechten verliest. Het Dagelijks Bestuur heeft drie weken om hierop te antwoorden.

Reageer op evaenlouk.sp.nl
Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
Dossier Woonzicht.nl

U bent hier