h

Ook commissie provincie wil RGL doordrukken

30 september 2007

Ook commissie provincie wil RGL doordrukken

Gisteren werd het plan van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, om de RGL te proberen door te drukken, in een commissievergadering besproken. Er waren veel Leidenaren komen inspreken, maar voor zover die kwamen pleiten tegen het plan om de RGL door te drukken, kregen ze weinig gehoor. Van de provinciale politieke partijen zijn alleen de SP en D66 tegen de RGL.

Er waren o.a. insprekers van ROVER, de Fietsersbond en STOOM, en van de Leidse politieke partijen D66 en CU. Allemaal riepen ze de provincie op niet de heilloze weg van juridische strijd te bewandelen. Ook wethouder John Steegh sprak in. Daarnaast spraken het Centrummanagement, de KvK en de Universiteit Leiden zich uit vóór het doordrukken van de RGL.

Frits
Frits van Oosten van STOOM illustreert de tunnelvisie van Gedeputeerde Staten

Namens de Leidse SP was fractievoorzitter Antoine Theeuwen bij de vergadering. Theeuwen: “het was opvallend dat veel statenleden niet echt veel van het hele plan leken af te weten. Dat bleek wel uit de vragen die ze stelden. De debatten in de Leidse politiek zijn veel scherper en graven veel dieper. Ik denk dat veel statenleden zelfs eigenlijk niet goed weten wat ze nu besluiten”.

Die indruk werd nog versterkt tijdens de inbreng van SP-statenlid Harre van der Nat. Hij toonde aan dat er nog grote onduidelijkheden in de plannen zitten, die op zich al reden zouden moeten zijn om tegen het plan te stemmen. Van der Nat: “vragen over hoe de provincie de RGL West ooit zou kunnen betalen als er geen geld komt van het rijk, vragen over de gevolgen voor de rest van het openbaar vervoer, ze konden niet beantwoord woren. Er wordt gegoocheld met met reizigersaantallen en met dreigementen naar Leiden. Er is veel onduidelijkheid, maar wat wel duidelijk is geworden dat Gedeputeerde Staten de inwoners van Leiden niet serieus nemen.”

Zie ook de website van de SP Zuid-Holland
Meer informatie: gemeenteraadslid Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-15042822

U bent hier