h

Opnieuw stemmen over openingstijden

4 september 2007

Opnieuw stemmen over openingstijden

Vanavond wordt er bij de eerste raadsvergadering na het reces opnieuw gestemd over verruiming van de binnenkomsttijden van de Leidse horeca. De SP vindt dat een verruiming van de openingstijden slecht is voor de sfeer van het Leidse uitgaansleven, en dat het zal zorgen voor meer overlast. Bij de vorige stemming vroeg de SP een hoofdelijke stemming aan, en toen staakten de stemmen.

D66 en VVD hebben samen een initiatiefvoorstel ingediend, om de binnenkomsttijden op donderdag een uur te verruimen. Fractievoorzitter Antoine Theeuwen: "Het uitgaansleven in Leiden begint relatief vroeg en door de huidige binnenkomstregeling wordt voorkomen dat er na een uur ‘s nachts nog van de ene naar de andere kroeg gegaan wordt. In andere steden (Eindhoven, Rotterdam etc.) waar de horeca tot veel later open mag zijn zie je de negatieve effecten zich duidelijk manifesteren: mensen gaan later op stap wat het “voordrinken” in de hand werkt, en de sfeer van het uitgaan wordt bedorven door meer overlast door drankmisbruik en agressie".

De SP heeft alle raadsleden per brief verzocht nog eens na te denken over het voorstel. Want hoewel het er sympathiek uitziet, denk de SP dat het eigenlijk alleen maar slecht is voor de sfeer op donderdagavond. Er zal vanavond opnieuw een hoofdelijke stemming aangevraagd worden.

Meer informatie: fractievoorzitter Antoine Theeuwen, antoine.theeuwen@gmail.com

U bent hier