h

Universitaire krant de Mare gered

19 september 2007

Universitaire krant de Mare gered

MareUniversitair weekblad de Mare dreigde onlangs veranderd te worden van een wekelijkse universitaire krant, in een twee-wekelijks discussieblaadje zonder nieuws. Reden was onder meer de te kritische berichtgeveing over de univeriteit. Dat is op het laatste moment niet doorgegaan.

Er zijn enorm veel steunbetuigingen gekomen voor de Mare. Ook de Leidse politiek heeft zich ermee bemoeid. SP en CDA hebben samen het initiatief genomen voor een brief, met een oproep aan het college van bestuur van de univeriteit, om af te zien van het plan. Naast SP en CDA is de brief ondertekend door VVD, D'66 en GL. De universiteit neemt een heel belangrijke plaats in in de Leidse samenleving, en een vrije krant hoort daarbij. Het motto van de Univeriteit Leiden is nota bene: Praesidium Libertatis, bolwerk van de vrijheid.

Gisteren heeft het college van bestuur van de universiteit besloten om het advies van de universiteitsraad over te nemen, en de Mare in haar huidige vorm te laten bestaan. Er wordt nog wel nagedacht over het verminderen van het aantal pagina's van de Mare.

U bent hier