h

Zondag autovrije zondag!

7 september 2007

Zondag autovrije zondag!

ff nietA.s. zondag 9 september vindt in Leiden voor de 2e keer de autovrije zondag plaats. Deze dag is een deel van de binnenstad afgesloten voor autoverkeer. Daardoor heerst er voor een dag in het jaar een hele andere sfeer in stad dan anders. Gedurende de middag zijn er verschillende activiteiten, voor jeugd/ jongeren, sportdemonstraties en informatie-stands met thema's als mileu, duurzaamhied en gezondheid. Diverse horeca gelegenheden zijn speciaal deze dag rookvrij. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van gratis openbaar vervoer in Leiden. Bovendien zijn er in Leiden dit weekend de open monumentendagen. Gezamenlijk moet het een mooi evenement worden. De SP ondersteunt het initiatief van een autovrije zondag van harte, en is blij met deze 2e editie!

De autovrije zondag moet mensen bewust maken van wat er allemaal kan, als er eens een dag geen auto’s door de stad rijden. Er is dan genoeg ruimte voor fietsers, voetgangers en sport en spel. Bovendien is de lucht in de stad bij het ontbreken van autoverkeer een stuk schoner. Mensen kunnen ervaren hoe goed de stad bereikbaar is met andere vervoersmiddelen dan de auto.

Raadslid Han Dirks: ‘Vorig jaar was de autovrije zondag een groot succes! Ik hoop dat het dit jaar net zo’n succesvol evenement wordt. Het is erg leuk, en bovendien goed voor het milieu en de lucht!’

Meer informatie: raadslid Han Dirks, han_dirks@hotmail.com

U bent hier