h

25 oktober: Actie voor terugtrekken troepen Uruzgan in Noordwijk

18 oktober 2007

25 oktober: Actie voor terugtrekken troepen Uruzgan in Noordwijk

Op donderdag 25 oktober organiseert het comité 'Troepen Terug uit Afghanistan', een samenwerking tussen SP, GroenLinks, de coalitie Stop de Oorlog en het Platform tegen de Nieuwe Oorlog, een actie in Noordwijk tegen de verlenging van de missie in Uruzgan. Directe aanleiding hiervoor is de bijeenkomst van alle ministers van defensie van de NAVO in Noordwijk. De manifestatie begint om 12:00 aan het Palaceplein te Noordwijk.
Nederlandse militaire in Uruzgan
Nederlandse militaire op vechtmissie in Uruzgan.

In september is begonnen met de verspreiding van de Afghanistankrant door het comité 'Troepen Terug uit Afghanistan', een samenwerking tussen SP, GroenLinks, de coalitie Stop de Oorlog en het Platform tegen de Nieuwe Oorlog. Er zijn 250.000 kranten gedrukt om duidelijk te maken waarom wij van mening zijn dat de missie in Uruzgan niet verlengt moet worden. Peilingen onder de bevolking, bijvoorbeeld in het Algemeen Dagblad van 30 augustus, geven aan dat de meerderheid van de bevolking tegen verlenging is.

Voor vragen, opmerkingen of hulp bij deze actie kun je terecht bij Guido van Leemput of Imre Tijsse Klasen. E-mail: gvleemput@sp.nl of itijsseklasen@sp.nl.

U bent hier