h

Help mee aan de Sociale Volkshuisvesting!

22 oktober 2007

Help mee aan de Sociale Volkshuisvesting!

WoningenOp donderdag 25 oktober, om 20 uur, in de SPeer, Marnixstraat 18 organiseert de SP een ledenvergadering over de sociale volkshuisvesting.

De huren zijn met 22% gestegen, er zijn tweeduizend betaalbare huurhuizen minder. Starters moeten gemiddeld 11 jaar wachten voordat ze een eigen huis kunnen huren. De woningnood in Leiden is terug.

De SP moet zich daartegen verzetten. Er moeten veel betaalbare woningen bijkomen, oude woningen moeten opgeknapt worden. En omdat de SP in Leiden één van de grootste partijen is, hebben we nu de kans om ook echt sociale volkshuisvesting neer te zetten.

Onze SP-fractie zal een aantal voorstellen doen voor een socialer woningbeleid. Hoeveel woningen moeten er gebouwd worden, in welke prijsklasse? Waar moeten die woningen komen? Hoe gaan we al die nieuwbouw betalen? Hoe gaan we om met sloopplannen van corporaties? Hoe houden we de wijken leefbaar?

De voorstellen van de fractie zullen op donderdag 25 oktober besproken worden door de leden. We nodigen u daarom graag uit om die avond naar de SPeer te komen en mee te discussiëren over de sociale volkshuisvesting in Leiden.

Vanaf vrijdag 19 oktober kunt u bij raadslid Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389, de voorstellen van de fractie opvragen.

U bent hier