h

Leiden wil ook geen RGL over Hooigracht

8 oktober 2007

Leiden wil ook geen RGL over Hooigracht

Een spoedenquête van de SP dit weekend wijst uit dat Leidenaren ook massaal tegen de RijnGouweLijn over de Hooigracht zijn. De SP ging bij 257 huishoudens langs in alle wijken. 82,5% van de tegenstanders willen ook geen RGL over de Hooigracht/Langegracht. Daarmee is de referendumuitslag uit maart nog duidelijker geworden: “Geen RijnGouweLijn door de binnenstad!”

dus

De SP ging dit weekend huis-aan-huis langs in de professoren/burgemeesterswijk, Leiden-Noord, Zuid-West, de Stevenshof en de Merenwijk. Daar werd gevraagd of men vond dat het ja/nee-referendum ging over de RGL over het zogenaamde Breestraattracé, of dat het referendum ging over de RGL door heel Leiden. Van de 257 ondervraagden waren 205 tegen de RijnGouweLijn. Van de tegenstemmers vond 82,5% dat het referendum ging over de RGL door de hele stad. Slechts 16% vond dat het referendum alleen ging over de RGL over het Breestraattracé.

Dit weerspreekt de gedachte van een ‘compromis’ met de provincie, waar dan een RGL over de Hooigracht zou lopen. SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen: “Een RGL door de binnenstad past niet binnen de referendumuitslag. Bij verdere onderhandelingen met de provincie moet dat voorop staan.”

Meer informatie: Antoine Theeuwen, 071-5215130, antoine.theeuwen@gmail.com

U bent hier