h

Commissie verschuilt zich achter collegevorming bij Rembrandtfestival

7 november 2007

Commissie verschuilt zich achter collegevorming bij Rembrandtfestival

Rembrandt CultuurfestivalSP-raadslid Eva de Bakker heeft dinsdagavond een lans gebroken om het Rembrandt Cultuurfestival 2008 te bespreken in de raadscommissie Onderwijs en Samenleving. De Stichting RembrandtCultuurfestival heeft duidelijkheid van de gemeente nodig om het festival in 2008 te kunnen organiseren. Er moeten fondsen en sponsoren worden geregeld en de vele vrijwilligers willen ook duidelijkheid. “Ik vind dat de gemeenteraad die duidelijkheid moet geven, zodat de mensen en organisatie weten waar ze aan toe zijn,” zegt Eva de Bakker. “Maar politieke partijen in de commissie willen er nog niet eens over praten. Zij verschuilen zich achter het nog te vormen college.”

Het bespreken van het festival zou inhouden of Leiden een verbintenis aan wil gaan voor dit festival.“Een evaluatie van het festival in 2007 heeft de wethouder nog niet. Dat grijpen de partijen aan om de andere kant op te kijken en er niet over te willen praten,”vervolgt De Bakker. “Ongeacht welk college er zit, de raad stelt haar eigen kaders vast. Teleurstellend dat men dat nu niet wil.”

Dit najaar zou de Evenementennota klaar zijn, waar het RembrandtCultuurfestival deel van uit zou maken. De Evenementennota is echter nog niet klaar. “Dit mag niet ten koste gaan van de initiatieven in de stad, zoals dit festival. Duidelijkheid is wat de gemeente moet bieden. Willen we het festival ja of nee. Zo ja, dan moeten we kijken hoeveel geld we ervoor hebben. Zo niet, dan weet in ieder geval de organisatie, medewerkers en vrijwilligers waar ze aan toe zijn. Blijkbaar wil de commissie zelfs daar niet aan tegemoet komen.”

Meer informatie: Eva de Bakker, edebakker@sp.nl
Rembrandtfestival verdient doorgang volgens SP (Nieuwsbericht 19 december 2006)

U bent hier