h

‘Persoonlijke Woonkrant’ is een farce en moet beter

11 november 2007

‘Persoonlijke Woonkrant’ is een farce en moet beter

Al sinds de invoering van het digitale Woonzicht.nl pleit de SP voor een papieren versie van de Woonruimteverdeling, voor mensen zonder internet. Afgelopen juli kondigde Woonzicht aan een ‘persoonlijke Woonkrant’ op aanvraag te verspreiden. Deze ‘Woonkrant’ blijkt een farce, volgens SP-raadslid Louk Rademaker. “Het is een adressenlijst, zonder verdere informatie zoals de huurprijs.” De volledige gemeenteraad was het er over eens dat dit onacceptabel was. Wethouder Witteman zal zich nu gaan inzetten voor verbetering.
 een farce

Op deze afbeelding is de ‘adressenlijst’ als persoonlijke Woonkrant te zien. PvdA-raadslid Gijs Holla vond het lastig de printjes als woonkrant te beschouwen en verwacht een fatsoenlijke oplossing. VVD-raadslid Frederik Zevenbergen wil graag dat woningzoekenden in de papieren versie van de woonkrant dezelfde informatie krijgen als via de website. Nadat ook het CDA ("Dit schiet in alle opzichten tekort") en de SLO ("Dit is niks, we kunnen het beter zelf maken”) de SP bijvielen, kon wethouder Witteman weinig anders dan constateren dan dat het een stuk beter moest: "Dit is inderdaad niks, dat kan veel beter."

Wethouder Witteman zal nu in Holland Rijnland bij de evaluatie van Woonzicht, in december, proberen de Woonkrant te verbeteren.

Daarnaast heeft de wethouder toegezegd om in het Stadhuis en in het Stadsbouwhuis computers neer te zetten zodat mensen daar op Woonzicht.nl kunnen kijken. Dit idee van de VVD werd ook door de hele raad overgenomen.

Nieuws van het Woonzichtfront (Weblog evaenlouk.sp.nl, 31 oktober 2007)
Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl

U bent hier