h

Wel de Giro d’Italia willen, maar niet de Ronde van het Groene Hart

20 november 2007

Wel de Giro d’Italia willen, maar niet de Ronde van het Groene Hart

Afgelopen jaar was Leiden de startplaats van de wielerwedstrijd Ronde van het Groene Hart. De collegepartijen steunden echter niet de initiatieven van de SP om deze wielerronde elk jaar in Leiden te laten starten. Dit jaar stelt de PvdA wel voor om de Giro d’Italia naar Leiden te halen. “Een stunt,” vindt SP-raadslid Eva de Bakker. “Waarom willen ze niet jaarlijks de Ronde van het Groene Hart, maar wél voor één keer de Giro?”
Wielrennen in Leiden?

Voor het jaar 2008 is toenmalig wethouder Raymond Keur (SP) aan de slag gegaan om organisatoren en voldoende geld bijeen te krijgen, want de wielerronde wil Leiden graag als startplaats houden. Maar Keur kreeg weinig medewerking in het college, laat staan geld.

“Ik vind het een stunt van de PvdA dat ze voorstellen de Giro d’Italia naar Leiden te halen. De kans om Leiden startplaats te maken van de Ronde van het Groene Hart voor meerdere jaren lag voor het oprapen, als er politieke wil was getoond. Helaas gaven de toenmalig collegepartners, waaronder de PvdA, niet thuis. En dan willen ze nu wél de Giro voor één keertje?” zegt SP-raadslid Eva de Bakker. “Als de bereidheid er niet is om 100.000 euro bij elkaar te krijgen, hoe komen ze dan aan een miljoen euro? Dat zal ongeveer de Leidse bijdrage vanuit de gemeente zijn, denk ik. Voor zoveel geld kun je ook iets doen waar meer Leidenaren wat aan hebben op sportief gebied, hoe leuk de Giro ook is. Bovendien liggen er een ambitieuze sportplannen genoeg, zoals bijvoorbeeld de ijshal. Leiden moet eerst de bestaande plannen uitvoeren en afspraken nakomen, voordat er een nieuw prestigieus plan aan de orde kan komen.”

http://www.rondevanhetgroenehart.nl/
Meer informatie: Eva de Bakker, edebakker@sp.nl

U bent hier