h

Groene Oostvlietpolder dichterbij dan ooit

12 december 2007

Groene Oostvlietpolder dichterbij dan ooit

Nog één raadslid is nodig voor een meerderheid voor een groene Oostvlietpolder. Alleen de PvdA, VVD en GroenLinks zijn nog voorstander van bebouwing. SP-raadslid Louk Rademaker roept raadsleden van die partijen op om te kiezen voor een groene toekomst. “Er is aantoonbaar geen noodzaak voor een nieuw bedrijventerrein. En dat terwijl er wél een duidelijk tekort aan natuur in Leiden is. Partijen die claimen ‘groen’ te zijn moeten dat ook in daden omzetten.”
Herfst in de Oostvlietpolder.
Herfst in de Oostvlietpolder.

Vorige week veranderde D66 al van standpunt. Daarmee zijn nu 19 raadsleden voor en 20 tegen een groene Oostvlietpolder. De SP zet zich al jarenlang in voor het behoud van de polder. Eind jaren negentig wilde men er een baggerstort aanleggen, en mede dankzij de inzet van de Vrienden van de Oostvlietpolder werd dat afgeweerd. Momenteel voeren de Vrienden een rechtszaak bij de Raad van State tegen de aanleg van een bedrijventerrein in de polder.

Rademaker (SP): “De Leidse regio heeft de laagste werkloosheid van Nederland. Een provinciaal onderzoek liet zien dat er al voldoende direct beschikbare bedrijventerreinen in de omgeving zijn, en er zijn veel bedrijventerreinen die gewoon opgeknapt kunnen worden. De mythe die de PvdA verkondigt dat het duizenden banen op zou leveren als we wéér een nieuw bedrijventerrein openen is allang ontmaskerd. Maar aan de andere kant heeft Leiden juist een enorm gebrek aan groen.”

De SP roept dan ook vooral GroenLinks op om hun naam eer aan te doen. “Alle argumenten ondersteunen een groene polder. Dan is het een teken van kracht als een partij zijn standpunt durft te wijzigen. Nog één raadslid is nodig voor een groene Oostvlietpolder. GroenLinks, maak jullie naam waar!”

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
www.vriendenoostvlietpolder.nl

U bent hier