h

Nog geen rijksgeld voor de RijnlandRoute

24 december 2007

Nog geen rijksgeld voor de RijnlandRoute

Onlangs is bekend geworden dat de RijnlandRoute definitief niet op het bestaande lijstje van projecten komt waar de rijksoverheid geld in gaat steken. Een motie om dat alsnog te doen kwam uiteindelijk niet in stemming, na een toezegging van minister Eurlings (CDA), om er later over door te praten.

De minister zei later door te zullen praten met andere ministeries (o.a. Economische Zaken) over de mogelijkheid om de weg later in een nieuw meerjaren-investeringsprogramma op te nemen. Hij zou in 2008 ook weer contact opnemen met de provincie. Als voorwaarde noemde hij dat alle betrokken regiogemeenten het erover eens moeten zijn. Het verzet van Voorschoten is daarom nu extra belangrijk.

De vierbaansweg, die rond de 500 miljoen euro zou gaan kosten, heeft ook voor Leiden grote nadelen. Onder andere loopt hij dwars door de Oosvlietpolder, en vlak langs de Stevenshof. In Leiden is vooralsnog alleen de SP tegen de RijnlandRoute. Ondanks dat nut en noodzaak niet goed zijn aangetoond, zijn alle andere partijen voor.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-15042822

U bent hier