h

Panel Sociale Woonvisie: Martine Glaser, Mieke Weterings en Pieter van Woensel

14 januari 2008

Panel Sociale Woonvisie: Martine Glaser, Mieke Weterings en Pieter van Woensel

Komende donderdag 17 januari om 20 uur in het Volkshuis presenteert de SP haar ‘Sociale Woonvisie’. Daarin staan de plannen van SP Leiden voor de volkshuisvesting. Na de presentatie is er een discussie over het plan met een panel. In dat panel zitten naast SP-kamerlid Paulus Jansen ook voormalig Ons Doel directeur Martine Glaser, de voorzitter van de huurderskoepel FHLO Mieke Weterings en de nieuwe Leidse wethouder ruimtelijke ordening Pieter van Woensel.

Martine GlaserMartine Glaser is 18 jaar lang directeur van Woningbouwvereniging Ons Doel geweest. Dankzij onder andere haar inspanningen ontving Ons Doel het kwaliteitslabel voor Nederlandse woningbouwverenigingen. Ook richtte zij de Huurdersorganisatie Ons Doel op, die een voorbeeld vormde voor veel andere huurdersverenigingen. Bij haar afscheid als directeur in oktober 2007 werd zij geridderd.

Mieke Weterings is voorzitter van de Federatie van Huurdersorganisaties van Leiden en Omstreken (FHLO). Zij komt op voor de belangen van de Leidse huurders binnen de Leidse en regionale politiek. De FHLO vindt dat de gemeente Leiden zich nu te weinig inspant voor goedkope woonruimte.

Pieter van WoenselPieter van Woensel (VVD) is nog geen maand geleden benoemd als nieuwe wethouder voor Ruimtelijke Ordening, Binnenstad en Publiekszaken van de gemeente Leiden. In het nieuwe college heeft hij de opdracht gekregen om veel nieuwe woningen te bouwen.

SP Leiden presenteert de Sociale Woonvisie(Nieuwsbericht 7 januari 2008)
Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389

U bent hier