h

Raadslid Hans Hendriks neemt SP-zetel mee naar Leefbaar Leiden

28 januari 2008

Raadslid Hans Hendriks neemt SP-zetel mee naar Leefbaar Leiden

Vandaag heeft SP-gemeenteraadslid Hans Hendriks bekend gemaakt dat hij uit de SP-fractie stapt en zich met de raadszetel van de SP bij Leefbaar Leiden aansluit.

De raadsfractie en het afdelingsbestuur van de SP zijn verbaasd over deze plotselinge stap van Hans Hendriks. Afdelingsvoorzitter Tim van Houten: “Ondanks zijn ziekte en fysieke beperkingen maakte hij nog steeds deel uit van onze fractie. Enkele weken geleden heeft fractievoorzitter Antoine Theeuwen aan Hendriks gevraagd hoe hij de toekomst ziet en of terugtreden gezien zijn gezondsheidssituatie niet verstandiger zou zijn. Voor mij kwam het bericht van Hendriks uit de lucht vallen. Hans heeft een grote verdienste gehad voor de partij en heeft zich jarenlang als vrijwilliger op ons juridisch spreekuur op een uitstekende wijze ingezet. Waarom hij nu deze stap neemt is voor mij echt een raadsel. ”

Het afdelingsbestuur en de raadsfractie van de SP zullen zich zo snel mogelijk beraden op de ontstane situatie. Van Houten: “Ik kan niet voor uit lopen op besluiten van het afdelingsbestuur en de raadsfractie, ik acht de kans wel groot dat Hendriks gevraagd zal worden zijn zetel aan de SP terug te geven. Hij is op de lijst van de SP in de gemeenteraad gekozen en niet als persoon.”

Voor meer informatie: Tim van Houten, tvhouten@sp.nl, 06 - 1066 58 70

U bent hier