h

Stemmen staken voor steun politiestaking

25 januari 2008

Stemmen staken voor steun politiestaking

PolitieactiesEen voorstel van de SP om steun te vragen voor de acties van de politiebonden heeft dinsdagavond geen meerderheid gehaald. Maar het voorstel is ook niet verworpen: de stemmen staakten en daardoor werd het SP-voorstel niet besproken. SP-raadslid Louk Rademaker: “De politie is verschrikkelijk belangrijk voor onze maatschappij. Zij moeten het respect krijgen dat ze verdienen. De steun van de gemeente Leiden zou daarbij een goed signaal zijn.”

Woensdag tussen 10 en 14 uur heeft de politie in Leiden gestaakt uit protest tegen de vastgelopen loononderhandelingen. De laatste jaren is de politie er op achteruit gegaan. Daarom eist de Nederlandse PolitieBond een structurele loonsverhoging van 3,3% per jaar, een tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten en hogere vergoedingen voor piket- en avonddiensten. Dat is vergelijkbaar met cao's voor andere rijksambtenaren.

Doordat de stemmen in de Leidse raadsvergadering staakten, zal het steunvoorstel in februari besproken worden. De SP en de PvdA waren bereid hun steun uit te spreken voor de eisen van de politiebonden. Rademaker (SP): “We hopen dat het cao-conflict voor die tijd al is opgelost.”

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl

U bent hier