h

“Onrechtmatig” handelen van wethouder bij Wachtgebouw

22 april 2008

“Onrechtmatig” handelen van wethouder bij Wachtgebouw

Het WachtgebouwWethouder Witteman heeft vorig jaar ten onrechte de huur opgezegd van filmgroep TIEM, de huurder was van het Wachtgebouw naast de Morspoort. De filmgroep heeft excuses en een verhuiskostenvergoeding gekregen van de gemeente. Dit blijkt na vragen van de SP over het Wachtgebouw. Rademaker (SP): “Uiteindelijk haalt de gemeente een financieel voordeel door maatschappelijke initiatieven de stad uit te jagen.”

Afgelopen oktober heeft de gemeente het huurcontract opgezegd. Dit naar aanleiding van vermoedens van “verontruste omwoneneden” en informatie die naar voren kwam na een werkbezoek van de PvdA. De gemeente heeft deze vermoedens niet later nog gecontroleerd. In antwoord op kritische vragen van de SP stelt het college: “Achteraf bezien hebben wij moeten constateren dat dit niet rechtmatig was.”

SP-raadslid Louk Rademaker: “De excuses zijn gemaakt, de plotselinge verhuiskosten zijn vergoed. Maar deze manier van handelen laat zijn sporen na bij Leidenaren in het vertrouwen in de gemeente. En maatschappelijke initiatieven als muziekles, een boekbinderij en een atelier zijn hierdoor uit de stad vertrokken.”

Het Wachtgebouw staat ook op de lijst van te verkopen panden van de gemeente. Sinds de filmgroep uit het pand is vertrokken staat de eerste verdieping leeg. Daardoor zal het Wachtgebouw bij verkoop veel meer geld opleveren.
Rademaker (SP): “Deze schandalige fout heeft toevallig grote financiële voordelen voor de gemeente. Uiteindelijk is de schatkist rijker, maar de stad armer geworden.”

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
Antwoorden Schriftelijke Vragen

U bent hier