h

Sloop in Zuidhoven aangekondigd

30 april 2008

Sloop in Zuidhoven aangekondigd

Ons Doel wil de vierhoog flats en de seniorenwoningen in Zuidhoven slopen. Dat heeft de woningcorporatie laatst in een brief aan de huurders laten weten. Het officiële sloopbesluit moet echter nog door de gemeenteraad goedgekeurd worden. SP-raadslid Louk Rademaker: “Over de sloop is het laatste woord nog niet gezegd. Waar kunnen de huidige bewoners naartoe? Komen er voldoende betaalbare woningen voor terug? Daar moet eerst zekerheid over komen.”
Seniorenwoningen in Zuidhoven.
Seniorenwoningen in Zuidhoven.

In 2005 wisten bewoners met steun van de SP sloop te voorkomen. Toen werd besloten de sloop uit te stellen tot 2010. Rademaker (SP): “Nu komt de sloop dichtbij. Maar dat is alleen acceptabel als renovatie echt geen optie is. De bewoners moeten akkoord zijn met het plan, en er moeten voldoende betaalbare woningen teruggebouwd worden.”

Bewoners kunnen, voordat het sloopbesluit genomen wordt, officieel bezwaar indienen bij de gemeenteraad. Wanneer dat precies kan zal bekend gemaakt worden in de Stadskrant.

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
Dossier Zuidhoven

U bent hier