h

Wethouder weigert toelichting op ‘non-afspraak’ Oostvlietpolder

2 april 2008

Wethouder weigert toelichting op ‘non-afspraak’ Oostvlietpolder

De politieke afspraak dat de Oostvlietpolder groen blijft als de Raad van State het bedrijventerrein afkeurt, is een ‘non-afspraak’. Die conclusie trok staatsraad Deetman vandaag tijdens een rechtszaak van de Vrienden van de Oostvlietpolder. Op vragen van SP-raadslid Louk Rademaker weigerde VVD-wethouder Van Woensel uitleg te geven over de vraag wanneer de polder nou wél groen blijft.
De Oostvlietpolder

Het college van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks heeft afgesproken dat, “wanneer de Raad van State definitief goedkeuring onthoudt aan de bedrijvenstemming, de gemeente geen nieuwe besluiten of initiatieven zal nemen om alsnog een bedrijventerrein aan te leggen.” Echter, vandaag zei gemeentejurist Koeman dat de bebouwing alleen gestopt wordt als het héle bestemmingsplan afgekeurd wordt. Dat is echter niet mogelijk, omdat een deel van het plan al goedgekeurd is – daar waar een weidevogelreservaat zal komen. Daarop noemde staatsraad Deetman de collegeafspraak een ‘non-afspraak’.

De SP en D66 ondervroegen wethouder Van Woensel hoe de collegeafspraak dan wél uitgelegd moet worden. Rademaker (SP): “Wanneer blijft de polder nou groen, en wanneer blijft de gemeente proberen een bedrijventerrein aan te leggen?” De wethouder weigerde daar antwoord op te geven.

Raadslid Louk Rademaker (SP): “Het is schokkend om te zien hoe Van Woensel zo speelt met de toekomst van de polder. Waarom wordt er geen openheid gegeven over de betekenis van zo’n belangrijke collegeafspraak?”

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl

U bent hier