h

Fietspad door Ons Buiten nog niet van de baan

28 mei 2008

Fietspad door Ons Buiten nog niet van de baan

Op dinsdag stonden de - op zich erg mooie - plannen voor het park De Tuin van Noord op de agenda van de raad. De raad was unaniem over het belang van het verbeteren van het park, maar over het geplande fietspad dat volkstuinencomplex Ons Buiten in tweeën zou snijden, was minder enthousiasme.

Amendement SP en D66

Samen met D66 diende de SP een amendement in om het fietspad uit de plannen te schrappen. Volgens de SP en D66 is het geplande fietspad verspilling van geld (zeven euroton). Als fietsverbinding tussen de Merenwijk en het centrum voegt het niets toe boven het bestaande fietspad langs de Gooimeerlaan, dat straks ook door de Tuin van Noord zal lopen, en door het groen ongelijkvloers de Willem de Zwijgerlaan kruist. Ook voor de 'bereikbaarheid' van de volkstuinen voegt het niets toe, want het is niet de bedoeling dat de interne verkeersstructuur van Ons Buiten op het fietspad wordt aangesloten. Er zijn dus weinig voordelen, en vooral nadelen. Leefbaar Leiden wees er op dat er al 20 jaar gepraat wordt over fietspaden door Ons Buiten, maar dat dat nooit een succes geworden is.


overzichtskaartje van de mogelijke route van het gewraakte fietspad

Van uitstel komt afstel?

Helaas haalde het amendement het niet, voornamelijk omdat de PvdA en het CDA, die ook kritisch staan tegenover het fietspad, meer tijd willen om de voors en tegens ervan te onderzoeken. Per motie verzochten zij om, vóór het definitieve besluit over de plannen valt, nog een aantal alternatieven uit te werken. Deze motie haalde het wel.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel. 06-15042822

U bent hier