h

Gotspe

31 mei 2008

Gotspe

Per één januari is de gemeentelijke organisatie gereorganiseerd; 'anders werken' noemen ze dat. De medewerkers van de gemeente maken hierdoor een moeilijke tijd door; onduidelijkheid over taken, functies en verantwoordelijkheden. Het is niet gemakkelijk voor de ambtenaren op dit moment. Veel vacatures en een enorme hoeveelheid 'externen', die worden ingehuurd voor heel veel geld - miljoenen euro's meer dan begroot. Dinsdagavond werd in de raad gesproken over alweer de volgende reorganisatie, de zogenaamde "regierol”.
onverzelfstandiging

De regierol betekent vooral: 'zaken op afstand zetten'. Zo is de gemeentelijke drukkerij al geprivatiseerd. Overigens is er nu al een keer door het college gezegd dat bepaald drukwerk te laat werd aangeleverd, “omdat we de drukkerij nu niet meer in eigen beheer hebben”....

Dat deze plannen veel (extra) onrust betekent voor de mensen die dit zouden moeten uitvoeren, is duidelijk. Het is daarom ongelofelijk dat de coalitiepartijen PvdA, VVD, CDA en GL klakkeloos akkoord zijn gegaan met de plannen. Met als grootste dieptepunt Vincent Kagie van GroenLinks, die het presteerde om te zeggen dat het “nou eenmaal niet kan dat ambtenaren 10 jaar met rust gelaten worden”. Een gotspe, als je bedenkt dat het juist de ambtenaren zijn, die zich op dit moment drie slagen in het rond werken, ondanks alles.

Fractievoorzitter Antoine Theeuwen: "Als het zo doorgaat wordt het 'ergens anders werken' in plaats van 'anders werken'. Nu al heeft de gemeente enorm veel vacatures, en een miljoenen-overschreiding op 'externen'. In plaats van die problemen aan te pakken, wil het college de problemen 'op afstand' zetten. Maar dan zou het wel eens kunnen zijn dat ze alleen maar groter worden, in plaats van kleiner."

Meer informatie: Antoine Theewen, antoine.theeuwen@gmail.com, tel 071-5215130

U bent hier