h

SP verspreidt flyer "Oostvlietpolder Groen"

12 mei 2008

SP verspreidt flyer "Oostvlietpolder Groen"

De Oostvlietpolder wordt bedreigd door de aanleg van een bedrijventerrein. De SP strijdt al jaren, samen met de Vrienden van de Oostvlietpolder, voor het behoud van het groen. De Vrienden voeren op dit moment een rechtszaak voor het behoud van de polder. Het lijkt erop dat ze die gaan winnen. Maar zelfs dan is de toekomst van de polder onzeker. Alleen de SP staat nog 100% voor het behoud van de Oostvlietpolder, de reden om een nieuwe campagneflyer te verspreiden: 'Oostvlietpolder Groen'.
Oostvlietpolder Groen

Louk Rademaker spreekt namens de SP over de Oostvlietpolder in de gemeenteraad:
“De partijen die tegen de bebouwing van de Oostvlietpolder zijn hebben de verkiezingen gewonnen. Elke peiling wijst uit dat een grote meerderheid van Leiden voor een groene polder is. En de Vrienden van de Oostvlietpolder hebben duizenden handtekeningen verzameld. Maar op één of andere manier is dat nog niet doorgedrongen tot de meeste politieke partijen.”

Tot vorig jaar zaten jullie ook in het stadsbestuur. Hoe heeft de SP zich toen ingezet voor de polder?
“We hadden afgesproken dat de polder groen blijft als de Vrienden hun rechtszaak zouden winnen. En het lijkt erop dat de Vrienden gaan winnen.”

En nu?
“De nieuwe VVD-wethouder praat alleen maar in vaagheden als het over de Oostvlietpolder gaat. Dus wat gaat er gebeuren als de Vrienden hun rechtszaak winnen? Geen idee, ze willen misschien luxe villa’s bouwen om geld te verdienen. En alle andere partijen willen een snelweg - de Rijnlandroute - door het groen aanleggen.”

Wat moet er volgens de SP met de polder gebeuren?
“Groen en nog eens groen. Als het aan de SP ligt blijft de Oostvlietpolder de rust en ruimte bieden die Leiden zo hard nodig heeft.”

SP-raadslid Louk Rademaker

Neem contact op met Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389
Download de flyer "Oostvlietpolder Groen"
de Vrienden van de Oostvlietpolder

U bent hier