h

Eerste paal Praktijkschool symbolisch geslagen

27 juni 2008

Eerste paal Praktijkschool symbolisch geslagen

Gistermiddag is eindelijk de eerste paal geslagen voor de Praktijkschool. Dat gebeurde via een leuke, symbolische film die getoond werd aan vele aanwezigen: leraren, bestuurders, ambtenaren, architect, aannemer, ouders en leerlingen. De echte eerste paal wordt dinsdag aan de Boerhaavelaan de grond in geslagen en daarmee kan de nieuwbouw van Praktijkschool na veel vertraging beginnen.
Annelies v.d. Vlist overhandigt de film aan leerlingen.
Annelies van der Vlist overhandigt de film aan leerlingen.

Annelies van der Vlist, afdelingsdirecteur, sprak over de nieuwe locatie aan de Boerhaavelaan: “Het is misschien wel het moeilijkste stuk bouwgrond in Nederland. We hebben zoveel hobbels moeten nemen. Gelukkig waren actievoerders van Eurodusnie bereid om vrijwillig te vertrekken voor de nieuwe Praktijkschool, maar daarnaast moest de gemeente de grond kopen van de NS, waren er problemen met fijnstof en gingen een paar buurtbewoners naar de rechter . Maar alle hobbels zijn eindelijk genomen, we kunnen beginnen!”


Oud-SP-wethouder Raymond Keur en oud-PvdA-raadslid Liesbeth Hesselink waren van de partij.

Bestuurslid Hans Snik had een hele lijst van mensen die hij wilde bedanken. Het project loopt al járen: eerst was een andere locatie in gedachten en maar liefst 6 Leidse wethouders van onderwijs hebben het project getrokken. Sommigen meer dan anderen, en dus was er lof voor de huidige wethouder Van den Berg die vanaf haar aantreden in 2006 meteen voortvarend aan de slag ging. Zij werd daarin gesteund door SP en PvdA in de gemeenteraad die zich al langer sterk maken voor het praktijkonderwijs in Leiden. Oud-raadslid voor de PvdA Liesbeth Hesselink, en huidig raadslid voor de SP Eva de Bakker, werden bedankt voor hun inzet vanuit de gemeenteraad.

Meer informatie: Eva de Bakker, edebakker@sp.nl

U bent hier