h

Provincie wil cijfers over RGL niet geven

12 juni 2008

Provincie wil cijfers over RGL niet geven

De :Leidse SP-fractie en die van Zuid-Holland hebben gevraagd om de cijfers over het aantal reizigers in het openbaar-vervoersnetwerk in de regio, met en zonder RijnGouwelijn. Met deze cijfers kan beoordeeld worden hoe veel de RGL zou bijdragen (of afdoen) aan het gebruik van het openbaar vervoer. De provincie zegt nu “de cijfers niet te hebben”.

Over de RGL-West (tussen Leiden en Katwijk en Noordwijk) zijn wel cijfers bekend. Daaruit blijkt dat als de RGL-West wordt aangelegd, dat dat nauwelijk meer openbaar vervoersreizigers oplevert. Bovendien zou het aantal OV-reizigers in Leiden afnemen. En dat, terwijl het autoverkeer wel flink zal toenemen. De RijnGouweLijn is dus geen goede manier om mensen uit de auto te krijgen.

De SP heeft het donkerbruine vermoeden dat de cijfers over de RGL-Oost, tussen Gouda en Leiden, nog slechter zijn. Daar concurreert de RGL met de trein.

Naar de reden waarom de provincie de cijfers niet wil geven kan alleen maar gegist worden. In elk geval is het raar dat de cijfers, waarmee beoordeeld kan worden of de RGL wel of niet een nuttige investering is, niet gegeven worden. De SP wil de cijfers in elk geval voor het einde van het jaar boven water hebben.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com

U bent hier