h

Contra-expertise naar risico’s van Kooipleinplan

9 juli 2008

Contra-expertise naar risico’s van Kooipleinplan

Gisteravond heeft de raad besloten dat er een contra-expertise moet komen op het Kooipleinplan. Een onderdeel van dat plan, de ondertunneling van de Willem de Zwijgerlaan, móet doorgaan om de ontwikkelingen in Leiden-Noord mogelijk te maken. SP-raadslid Louk Rademaker: “Er zit een enorme druk achter het Kooiplein. Daarnaast kent het plan grote financiële risico’s. Daarom moeten we alle zeilen bijzetten om te zorgen dat dit plan tot een goed einde komt.”
Een schets van het Kooipleinplan
Een schets van het Kooipleinplan.

Eén keer eerder vroeg de raad om een contra-expertise bij een groot project: het Aalmarktproject. Rademaker (SP): “De raad heeft het beruchte RIGO-rapport bij het Aalmarkt destijds genegeerd. Het Aalmarktproject loopt nu vast; precies zoals de contra-expertise voorspelde. Zoiets mag zich bij het Kooiplein niet herhalen.”
Het voorstel van de SP voor een contra-expertise op het Kooiplein werd unaniem door de gemeenteraad gesteund.

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
Inzicht in grote projecten leidt tot twijfels over ‘Kooiplaza’ (Nieuwsbericht 18 juni 2007)
SP levert forse kritiek op plannen Leiden-Noord (Nieuwsbericht 10 mei 2006)

U bent hier