h

14 september: Autovrije zondag in Leiden

11 september 2008

14 september: Autovrije zondag in Leiden

Voor de 3e achtereenvolgende keer is het aanstaande zondag 14 september weer autovrije zondag in Leiden. Dat houdt in dat gemotoriseerd verkeer voor een dag het centrum van Leiden niet in mag. Het gebied binnen de singels is tussen 12.00 en 17.00 uur autovrij gebied. Op de vrije straten en pleinen die op deze manier ontstaan vinden allerlei verschillende activiteiten plaats. Bovendien zijn het ook open monumenten dagen, diverse gebouwen in Leiden zijn te bezichtigen. De SP gaat ervan uit dat het wederom een succes wordt. Laat u verrassen door de verschillende activiteiten, en geniet van de rustige atmosfeer en schone lucht!
Het autovrije gebied
Het afgesloten gebied omvat de Hooigracht, Oude Vest, Turfmarkt, Prinsessekade, Kort Rapenburg, Rapenburg, Steenschuur, Pelikaanstraat, Gangetje, Nieuwe Rijn en het gebied daarbinnen.

Doel van de autovrije zondag is om mensen bewust te maken van wat er allemaal mogelijk is met de ruimte in de stad als er eens een dag geen auto's en vrachtverkeer rijden. Leiden is een van de meest compacte steden van Nederland, daarom is het heel belangrijk om eens stil te staan bij het feit dat een dag zonder auto's in de stad ruimte geeft om Leiden eens op een hele andere manier te beleven.

Gedurende de middag is er een informatiemarkt, op het gebied van milieu&gezondheid. Op het Stadhuisplein is veel te beleven op een speciaal podium, waar diverse activiteiten gedemonstreerd worden aan het publiek. Bovendien zijn diverse sporten te bezichtigen en uit te proberen op de Beestenmarkt. Het comité dat er voor gezorgd heeft dat de verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden heeft hard zijn best gedaan om een bijzonder programma neer te zetten.

SP-raadslid Han Dirks: 'Ik ben blij dat het dit jaar alweer de derde achtereenvolgende keer is dat Leiden deelneemt aan de autovrije zondag. Ik hoop dat mensen zich bewust worden van de mogelijkheden die er zijn als de stad autovrij is.'

Meer informatie: Han Dirks, han_dirks@hotmail.com, Tel nr: 06-28738588
Website Gemeente Leiden

U bent hier