h

Manifestatie voor conciërges aangekondigd, SP nodigt PvdA uit

30 september 2008

Manifestatie voor conciërges aangekondigd, SP nodigt PvdA uit

De dreigende bezuiniging op de conciërges van de Leidse basisscholen is slecht gevallen bij de SP en de PvdA. De SP heeft daarom het initiatief genomen om op woensdag 15 oktober een manifestatie voor de conciërges te organiseren en heeft de PvdA uitgenodigd om mee te doen. Tegelijkertijd willen de Leidse basisschoolbesturen op korte termijn om de tafel gaan zitten met wethouder Gerda van den Berg. Als dat gesprek leidt tot een oplossing voor de conciërges, zal de manifestatie niet doorgaan.

De geplande manifestatie moet brede Leidse steun laten zien voor de conciërges op de basisscholen. SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk heeft al toegezegd te komen spreken, evenals de conciërge van de Morskring, Jan van der Heiden. De SP en de PvdA roepen alle kinderen, ouders en andere Leidenaren op om op woensdag 15 oktober om half twee naar het Stadhuisplein te komen!

De gemeenteraad had in juli al besloten dat er bezuinigd zou moeten worden op conciërges op scholen. Alleen Leefbaar Leiden en de SP-fractie stemden tegen, nadat een voorstel van de SP om de bezuiniging ongedaan te maken niet was aangenomen. Het college van B&W heeft brieven verstuurd aan de conciërges dat de subsidie voor hun baan op de tocht staat. Er was echter afgesproken dat de wethouder eerst met de scholen zou gaan praten. Volgens verschillende bronnen zijn de besturen niet gekend door het college voordat de brieven zijn verstuurd.

Vandaag zullen de Leidse schoolbesturen voor basisonderwijs de wethouder vragen om op korte termijn rond de tafel te gaan zitten. “De manifestatie is een stok achter de deur,” legt SP-raadslid Eva de Bakker uit: “Mislukt het overleg tussen de schoolbesturen en de wethouder, moet de manifestatie wel doorgaan.”

Lees hier en hier meer over conciërges op Leidse basisscholen
Meer informatie: Eva de Bakker (SP), edebakker@sp.nl of tel. 06-140 40 592

U bent hier