h

Vijf partijen stellen vragen over fout gemeente in Muldersstraat

4 september 2008

Vijf partijen stellen vragen over fout gemeente in Muldersstraat

Vorige week bepaalde de commissie voor beroep- en bezwaarschriften dat de dakrenovatie in de Muldersstraat illegaal is uitgevoerd. Raadsleden hadden de wethouder daar eerder op gewezen, maar wethouder Van Woensel (VVD) gaf indertijd niet toe. Nu blijkt dat Van Woensel daar fout zat stellen de SP, Leefbaar Leiden, de Stadspartij Leiden Ontzet, GroenLinks en de PvdA schriftelijke vragen. Ook willen de partijen weten wat nu de vervolgstappen moeten zijn.
Dakrenovatie in de Muldersstraat

SP-raadslid Louk Rademaker is samen met Leefbaar Leiden duo-raadslid Ben Blankenstein de initiatiefnemer van de vragen. Rademaker: “De wethouder is meerdere malen gewaarschuwd dat er een loopje genomen wordt met regels in de Muldersstraat. Die regels zijn ervoor om bewoners rechtszekerheid te geven. Als die genegeerd worden door gemeente én woningcorporatie, is dat een ernstige fout.”

Het is mogelijk dat achteraf de dakrenovatie “gelegaliseerd” wordt. Rademaker (SP): “Maar dan zijn de bewoners de dupe. Er zijn onzekerheden over de constructieve veiligheid, en de isolatie had beter gemoeten. Daarnaast hebben de bewoners misschien ook recht op een overlastvergoeding, dat is gebruikelijk bij grote huisingrepen.” De SP, LL, SLO, GrL en de PvdA vroegen ook of de vragen binnen vier weken beantwoord kunnen worden.

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
Grote onvrede over dakrenovatie Muldersstraat (Nieuwsbericht Leidsch Dagblad, 29 januari 2008)
Gemeente fout in Muldersstraat (Nieuwsbericht Leidsch Dagblad, 29 augustus 2008)
Download de Schriftelijke Vragen

U bent hier