h

SP ondersteunt bewoners Zuidhoven

10 december 2008

SP ondersteunt bewoners Zuidhoven

Woningcorporatie Ons Doel wil 50 woningen slopen in Zuidhoven. Tot maandag 15 december hebben de bewoners mogelijkheid om hún zienswijze in te dienen bij de gemeente. De SP heeft afgelopen weken geholpen bij het opstellen van 14 zienswijzen. SP-raadslid Louk Rademaker: “De gemeenteraad neemt uiteindelijk het definitieve besluit over sloopplannen. Het is daarom belangrijk dat bewoners gebruik maken van hun democratisch recht om hún mening duidelijk te maken. Dan kan de politiek er niet om heen!” Waarschijnlijk debatteert de gemeenteraad in april 2009 over de sloopplannen.

De seniorenwoningen die met sloop bedreigd worden.

Ons Doel wil de vierhoog flats aan de Boshuizerkade en de seniorenwoningen in de Boshof, Duinhof en Meerhof slopen. Het argument is dat de woningen klein en slecht geïsoleerd zijn. Rademaker (SP): “Maar Portaal gaat exact dezelfde woningen aan de andere kant van Zuidhoven wél opknappen. Dat is, op zijn zachtst gezegd, vreemd.”

De bewoners staan centraal, vindt de SP. Daarom moet het ook officieel duidelijk zijn wat zij vinden van de sloopplannen. Rademaker (SP) roept dan ook alle bewoners op om vóór 15 december hun mening duidelijk kenbaar te maken. Hij kan daarbij mensen ondersteunen, als ze contact opnemen via telefoon (06-25563389) of email (lrademaker@tomaatnet.nl).

Zienswijzen moeten worden opgestuurd naar Burgemeester en Wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, 06-25563389

U bent hier