h

Houd NUON in publieke handen!

24 februari 2009

Houd NUON in publieke handen!

Vandaag heeft de Leidse SP een dringend beroep gedaan op de andere politieke partijen om niet de Leidse aandelen NUON te verkopen. Wethouder Van den Berg (PvdA) heeft al aangekondigd de aandelen te willen verkopen, maar de gemeenteraad kan nog anders beslissen. Gisteren werd bekend dat het Zweedse staatsbedrijf Vattenfall een bod heeft gedaan op NUON, nu nog in handen van Nederlandse gemeenten en provincies. SP-raadslid Julian van der Kraats: “We moeten ons keren tegen het korte-termijn denken aan geld, en kiezen voor langdurige zekerheid voor onze energievoorziening.”

Van der Kraats: “Van politici zou toch verwacht mogen worden dat ze oog hebben voor de lange termijn, en niet alleen voor de korte. Nu cashen om een paar grote projecten te betalen is niet verstandig. Het Zweedse staatsbedrijf Vattenfall is straks de lachende derde, en iedereen die energie afneemt betaalt straks de rekening. En voor de Leidse gemeente zou de verkoop betekenen dat er nog meer bezuinigd moet worden, want we missen dan het jaarlijkse dividend”.

De SP hoopt dat de Leidse politici iets hebben geleerd van kredietcrisis. Van der Kraats: “Ik mag toch hopen dat het iedereen ondertussen duidelijk is geworden dat je belangrijke onderdelen van het raderwerk van onze economie niet moet verpatsen. Als het dan mis gaat zijn de gevolgen niet te overzien. De energievoorziening is een publiek belang, en in plaats van die aan het buitenland te verkopen, moeten we de eerdere privatisering terugdraaien”.

Teken de petitie op zezijnnuts.nl!!
Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-44576345

U bent hier