h

Maak een vuist tegen uitverkoop NUON!

27 februari 2009

Maak een vuist tegen uitverkoop NUON!

Op 3 maart om 19:30 organiseert de Leidse SP een demonstratie tegen de voorgenomen verkoop van de Leidse aandelen NUON. De demonstratie begint op het Stadhuisplein, en gaat dan naar de 'Gasfabriek' aan de Langegracht, waar NUON op spectaculaire wijze tot publiek bezit verklaard zal worden!

Een Zweeds staatsbedrijf heeft een bod gedaan op NUON. De Leidse PvdA, VVD, CDA en GroenLinks willen wel verkopen. Maar energie is een basisvoorziening. Als de aandelen verkocht worden, hebben we niets meer te zeggen over behoud van werkgelegenheid, over de vraag hoe schoon de energie geproduceerd wordt, enzovoorts.

De SP wil juist de privatisering van 2003 terugdraaien, want die heeft gezorgd voor nodeloos hoge energierekeningen. En die rekening zal op deze manier alleen maar hoger worden, want de kosten van de overname zullen daarin doorberekend worden.

De verkoop wordt gepresenteerd als een financiële meevaller, maar dat klopt niet. De gemeente krijgt nu veel dividend van de aandelen. Als de aandelen verkocht worden, is dat voorbij. En er wordt gedaan alsof het een geweldige deal is, maar dat Zweedse staatsbedrijf is ook niet achterlijk. Uiteindelijk betalen we met zijn allen de rekening voor de politici die snel veel geld willen.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-44756345
Kijk hier de aflevering van Westweek van 26 februari terug, die daarover ging
Lees meer en zet uw handtekening op zezijnnuts.nl!!

U bent hier